Ceviz, Maden ve Kültür Festivali 13 Temmuz’da Başlıyor

Hekimhan Belediye Başkanı Sayın Turan Karadağ festival ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Ceviz ve Maden diyarı olan Hekimhan’ımızın artık geleneksel hale gelen ve Hekimhan Belediyesinin organize ettiği Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’nin 8.’sini bu yıl 13 –14 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğiz.

Festivaller, yurdun dört bir tarafından ve yurt dışından gelenlerin kaynaştığı, hasret giderdiği ve yapılan etkinliklerle dostlukların pekiştirildiği önemli organizasyonlardır. Hekimhan’ın turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla ilki 2009 yılında düzenlenen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali, üstün başarılar elde edilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin tümünün  bir arada başarılı organizasyonlarla halka sunulması Hekimhan’ın ulusal ve uluslararası platformda tanıtılmasına yol açmıştır.

Sonuç olarak Festivaller barışa, dostluğa kardeşliğe, kültüre, ekonomik ve toplumsal gelişmeye önemli katkılar sağlarlar. Hekimhan’ımızın daha çok gelişmesi, tarihi ve coğrafi tanıtımının yapılmasının yanı sıra sosyal yaşama sağladığı önemli katkılar nedeniyle tertiplenen bu organizasyonun daha geniş katılımlı olması ve daha büyük yararlar sağlaması temennisiyle, 8. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ilçemize ve insanımıza hayırlı olsun.

Sekizincisini gerçekleştireceğimiz Ceviz Maden ve Kültür Festivaline yurtdışından, yurt içinden, Malatyalı tüm hemşerilerimizi etkinliğimize davet ediyorum.” dedi.

8. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festival Programı

13 TEMMUZ CUMARTESİ

Saat  18.30 = Açılış Konuşması – Belediye Başkanı

19.00= Adnan ÇAKIR