Belediyemiz 3 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Hekimhan Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Belediye Pasajı önünde 3 bin kişiye aşure dağıttı.

Belediye Pasajı önünde kurulan kazanlardan vatandaşlara dağıtılan Aşure etkinliğine katılan

Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ eline aldığı kepçeyle vatandaşa aşure dağıttı. 3 bini aşkın kişiye dağıtılan aşure etkinliğine ayrıca Başkan yardımcıları Murat Karayazıcı ve Yüksel Öztürk katılarak dağıtıma destek verdi.

Aşure yemeği dağıtımında açıklamada bulunan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ “Amaç aşure kültürünün yaşatılması ve bu geleneği devam ettirmek. Barışın, kardeşliğin ve birbiriyle kucaklaşmanın günü olan Aşure Günü tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olsun. Biz belediye olarak bu mübarek ay vesilesiyle yaklaşık 3 bin kişilik aşure ikramını düşündük. Teşrif ettikleri için herkese teşekkür ediyorum.”